Pentuja yhdistelmästä Stella x Karjapaimenen Huima

Pennut syntyivät 31.12.2013. Viisi mustavalkoista narttua. KAIKKI VARATTU! Kuvia löytyy täältä, uusia kuvia tulee vähintään viikon välein. Tämän sivun alaosaan päivitetään pentujen kuulumisia ja videonpätkiä.       

Fiia, Muru, Wiiru, Ruu ja Susu 3 vrk.

Samasta yhdistelmästä on yksi aikaisempi pentue, joka syntyi 29.4.2011 (5 narttua ja 2 urosta). Meille ensimmäisestä pentueesta jäi Tricky, josta löytyy lisätietoja ja kuvia sen omilta sivuilta. Aikaisemman pentueen pennuista on tullut toimivia perustyökoiria, jotka pärjäävät hyvin niin lampailla kuin naudoillakin. Täältä löytyy kuvia edellisen pentueen pennuista aikuisina. 

Stella

Karjapaimenen Huima

STELLA
Rek.nro. J1565/07n (SPKY)
Syntynyt: 24.3.2007
Isä: Kylmälammin Kössi J1346/04u
Emä: Nelli J1113/99n
Väritys: mustavalkoinen
Silmät: OK 24.9.2013
CEA-geenitesti: kantaja
Lonkat: A-A
Kyynärpäät: 0-0
Perusrata: hyväksytty 3.9.2010

Stella on kilpaillut muutamia kertoja SPKY:n paimennuskisoissa, tuloksia niistä löytyy täältä. Stella on myös vuoden 2012 Paimennuksen Suomen mestari.

Lisätetoja ja enemmän kuvia Stellasta löytyy sen omilta sivuilta.
KARJAPAIMENEN HUIMA
Rek.nro. J1648/08u (SPKY), ER57728/08 (SKL)
Syntynyt: 19.7.2008
Isä: Bob J1529/02u
Emä: Karjapaimenen Ninni J1470/05n
Väritys: mustavalkoinen
Silmät: 16.3.2012
CEA-geenitesti: normaali
Lonkat: A-A
Kyynärpäät: 0-0
Perusrata: hyväksytty 1.8.2009

Huima on kilpaillut SPKY:n ja SKL:paimennuskisoissa niin lampailla kuin naudoillakin. Tuloksia SPKY:n kisoista löytyy täältä ja SKL:n kisoista täältä.

Huima on tasapainoinen ja hyvävaistoinen koira. Se paimentaa sekä nautoja että lampaita. Huima on ollut helppo kouluttaa. Se on tottelevainen ja kiltti myös kotioloissa.

Karjapaimenen Huima

Pennut myydään työkoiriksi lammas- ja nautatiloille. Ne rekisteröidään SPKY:n rekisteriin ja niillä on paimennustakuu (selitetty alempana). Pennut myydään madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennun hinta 800 e + alv. Luovutusikäisiä ne ovat 25.2.2014.

SPKY:n rekisterissä oleva koira on vähennyskelpoinen maatalousverotuksessa tiloilla, joilla pidetään laidunnettavaa karjaa! 

Molemmat vanhemmat ovat CEA-geenitestattuja. Stella on kantaja ja Huima normaali, mikä tarkoittaa sitä, että pennut tulevat olemaan joko normaaleja tai kantajia. Jalostuskäytössä pennut on joko geenitestattava tai niiden parina on käytettävä normaaliksi testattua koiraa. Enemmän tietoa CEA-geenitestaussäänöistä löytyy SPKY:n sivuilta.

Karjapaimenen Huima

Paimennustakuu:
Mikäli koira ei ole 18kk:n ikään mennessä osoittanut synnynnäistä paimenusvaistoa ja siten todettu mahdottomaksi kouluttaa paimentavaksi työkoiraksi, voi ostaja palauttaa pennun myyjälle. Myyjä palauttaa kauppahinnan kokonaisuudessaan tai antaa tilalle uuden pennun. Koira on palautettava terveenä  ja hyväkuntoisena. Ennen kaupan purkua on myyjällä mahdollisuus ottaa koira koulutettavakseen määräajaksi. Mikäli koiran koulutettavuudesta tai paimennusvaistosta ei päästä yksimielisyyteen, sen määrittelee kaksi SPKY:n hyväksymää perusratatuomaria. Tämän takuun voimassa olemiseksi ostajan on käytävä SPKY:n paimennusharjoituksissa kahdesti ennen kuin koira on 18kk:n ikäinen.

Pentujen kuulumisia

Pennut ovat saaneet oikeat nimet. Musta on nykyään Ruu, Viirusta tuli Wiiru, Ministä Fiia, Puolikaulasta Susu ja Ristiniskasta Muru.

Muru

8.2. Fiia pääsi uuteen kotiinsa.

6.2. Susu lähtii uuteen kotiinsa.

25.2 Wiiru ja Muru lähtivät uusiin koteihinsa. Pennut on nyt rekisteröity SPKY:n rekisteriin.

21.2 Albumissa paljon uusia kuvia.

19.2 Kaikki pennut ovat saaneet oikeat nimet, jotka ovat Ruu, Wiiru, Fiia, Susu ja Muru. Pennut saivat tänään mikrosirut niskaansa ja eläinlääkäri totesi kaikki terveiksi.

Puolikaula 28 vrk.

8.6 Ulkoilu-kuvia muutama.

6.6. Pennut ulkoilevat yleensä monta kertaa päivässä ja lampolassakin ne ovat käyneet piipahtamssa jo useampaan kertaan.

2.2. Muutama uusi kuva.

28.1. Pennut kävivät tutustumassa alakertaan. Kuvia löytyy galleriasta.

Puolikaula 23 vrk.

25.1. Pari uutta kuvaa

23.1. Uusia kuvia lisätty

19.1. Kuvia

15.1. Kuvia lisää